Hehehhe strawberry tu lebihan yg aku beli kat cameron dah naik beku aku buat ler hiasan..
Bahan2
1 cawan santan kotak
1 cawan air
1 cawan jagung dlm tin
3 sudu besaq gula
3 sudu besaq tepung kastard
secubit garam
Cara2 nk masak
Masukkan air ngan tepung kastard dlm periuk, kacau sampai tepung larut. Kemudian masukkan santan, jagung, gula n garam pastu bukak api kacau sampai adunan berkilat n xde bau tepung ( api kecik je tau n sentiasa dikacau supaya xberketul2 ). Kalau nk compom masak colek ckit n rasa... Biler dah masak masukkan dlm mana2 acuan yg korang suker n sejukkan dlm petiais n sedia tuk dihidangkan...
Hah adunan yg aku buat td dpt 6 biji nie n ade lebih ckit aku letak dlm mangkuk kecik...
Sajer jer aku pi letak air gule tu nk bg cantik konon nyer but behsa2 je gambar aku gak aduhhh xpandai tul lah aku nie ambik gambar..
Hah korang tgk tu berketul2 jagung ado, tu lah kelebihan biler kiter buat sendiri dr beli kat luar sana, korang leh buat sesuker hati nk lemak ke, nk berkrim ke, nk manis ke, nk tawar ke ikut suker korang ler, yg penting musti sedap lg dr beli kan kan kan.. Selamat mencuba kawan2 daaaaaaaaaaaaa...
No comments:
Post a Comment